Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Japonský poslanec z uplakaného videa predložil svoju rezignáciu

Plačúci Rjutaro Nonomura Foto: TASR/AP

Do piatku videlo video s plačúcim poslancom približne 2,7 milióna divákov.

Tokio 11. júla (TASR) - Japonský politik, ktorého zachytili kamery, ako plače nad pochybnými výdavkami, na videu, ktoré sa stalo hitom internetu, dnes predložil svoju rezignáciu. Informovala o tom agentúra AP.

Rjutaro Nonomura, 47-ročný poslanec prefektúry Hjógó, chce odstúpiť zo svojej funkcie po tom, čo ho na videu zachytili pri výbuchu plaču a vykrikovaní nezmyselných fráz. Reakciu spustila otázka na minulotýždňovej tlačovej konferencii o jeho cestách do kúpeľov za peniaze daňových poplatníkov. Zhromaždenie teraz musí rozhodnúť, či jeho rezignáciu príjme.

Do piatku videlo video s plačúcim poslancom približne 2,7 milióna divákov. Zároveň sa objavilo veľké množstvo najrôznejších paródií, v ktorých je poslancov hlas zamenený za rockovú hudbu, jazzové piano, alebo jeho tirádu prehráva odzadu.

Po zverejnení záberov sa začali hromadiť výzvy za jeho odstúpenie. Nonomura navštívil kúpele s horúcimi prameňmi len v minulom roku 106-krát. Platil za to štátnymi peniazmi a návštevy označoval za politickú činnosť.