Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Jasplastik-SK požiadala štát o investičnú pomoc vo výške 3,9 mil. eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Ministerstvo hospodárstva SR predložilo zverejnený investičný zámer do medzirezortného pripomienkového konania.

Bratislava 11. februára (TASR) - Galantská firma Jasplastik-SK, s.r.o., požiadala štát o poskytnutie investičnej pomoci v hodnote 3,9 milióna eur na rozšírenie výrobných kapacít v novej prevádzke v lokalite Nitra - Mlynárce. Vyplýva to zo zverejneného investičného zámeru, ktorý Ministerstvo hospodárstva (MH) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

Investičnú pomoc žiada spoločnosť jednak vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo výške 1,5 milióna eur a jednak vo forme úľavy na dani z príjmu v hodnote 2,4 milióna eur. "Pôjde o rozšírenie podniku o nové, doplňujúce výrobky, o zásadnú zmenu výrobného programu existujúceho podniku," priblížil rezort hospodárstva.

Realizácia investičného zámeru s investičnými nákladmi 17,6 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2016 až 2018, pričom v priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roka 2017 vytvorí 140 nových pracovných miest.

Jasplastik-SK, s .r. o., Galanta je slovensko-maďarským podnikom. Zameriava sa na dodávky pre elektrotechnický a automobilový priemysel. Slovenská firma eviduje základné imanie vo výške 8,08 milióna eur.