Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Johnson Controls sa v Trenčíne presťahoval do priemyselného parku

Zamestnanci Technologického centra Johnson Controls vo výrobe 9. apríla 2014 v Trenčíne. Technologické centrum Johnson Controls v Trenčíne sa presťahovalo do nových priestorov. Takmer 500 zamestnancov spoločnosti, ktorá od roku 2004 sídlila v inej časti Trenčína, bude pracovať v moderných priestoroch v priemyselnom parku na Bratislavskej ulici v budove spoločnosti AU Optronics. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

S viac ako 5500 zamestnancami je Johnson Controls jedným z najväčších zahraničných zamestnávateľov na Slovensku.

Trenčín 9. apríla (TASR) – Technologické centrum Johnson Controls v Trenčíne sa presťahovalo do nových priestorov.

Takmer 500 zamestnancov spoločnosti, ktorá od roku 2004 sídlila v inej časti Trenčína, bude pracovať v moderných priestoroch v priemyselnom parku na Bratislavskej ulici v budove spoločnosti AU Optronics.

Podľa Rainera Schaaba, viceprezidenta obchodnej jednotky Automotive Seating spoločnosti Johnson Controls pre Európu, investovaním do projektu zabezpečia pre svojich zamestnancov najmodernejšie pracovné prostredie, ktoré poskytne priestor na potenciálny rast v budúcnosti. „Technologické centrum spoločnosti v Trenčíne je dôležitou súčasťou našej globálnej siete výskumu a vývoja sedadiel, ako aj iných automobilových komponentov,“ uviedol Schaab.

Firma Johnson Controls sa v Trenčíne presťahovala do priemyselného parku





Ako informoval hlavný inžinier Ivan Kebísek, pre prevádzku spoločnosti v Trenčíne je špecifické, že je blízko lokálnym zákazníkom – automobilkám v strednej a východnej Európe. Technologické centrum Johnson Controls v Trenčíne je najväčšie na Slovensku a poskytuje služby v oblasti vývoja, testovania a vyhodnocovania kompletných sedadlových systémov a komponentov pre autá, taktiež interiérové súčasti do automobilov, prístrojové dosky, výplne dverí, stredové konzoly a stropné podhľady. Služby poskytuje automobilkám na celom svete a je jedným zo 14 technologických centier zameraných na sedadlá do automobilov a interiérové riešenia, ktoré má spoločnosť Johnson Controls po celom svete.



S viac ako 5500 zamestnancami je Johnson Controls jedným z najväčších zahraničných zamestnávateľov na Slovensku. Okrem Technologického centra v Trenčíne vedie prevádzky v ďalších ôsmich lokalitách na celom Slovensku. Business Centrum v Bratislave podporuje spoločnosť v oblasti financií, IT, nákupu, predaja, ľudských zdrojov a programového manažmentu. Závod v Bratislave vyrába kompletné sedadlové systémy pre Volkswagen a Porsche. V Žiline spoločnosť prevádzkuje tri závody. Jeden vyrába kompletné systémy sedadiel pre spoločnosť Kia, ďalší produkuje látky a tretí interiérové komponenty pre rôznych zákazníkov z automobilového priemyslu. Závod v Martine vyrába poťahy na sedačky, závod v Lučenci opierky hlavy a penové dielce pre automobilové sedačky. V Námestove vyrába Johnson Controls dverné panely, stredové konzoly a ďalšie automobilové interiérové komponenty.