Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Johnson po brexite bez dohody v rozpočte agresívne zoškrtá dane

Boris Johnson. Foto: TASR/AP

Johnsonov tím chce zaviesť sériu opatrení, ktoré zabezpečia podporu ekonomiky, aby dynamicky rástla po brexite, uviedli Times.

Londýn 28. júna (TASR) – Boris Johnson, ktorý sa uchádza o post britského premiéra po odchode Theresy Mayovej, pripravuje núdzový rozpočet vrátane agresívnych daňových škrtov, revízií poplatkov a "útoku" na regulácie v prípade brexitu bez dohody. Napísali to v piatok noviny Times.

Johnson sa označil za "jediného kandidáta, ktorý môže vyviesť krajinu z Európskej únie 31. októbra 2019, či už s dohodou alebo bez nej", a zároveň bojovať proti hrozbám, ktoré v prípade volieb predstavujú protieurópska Strana brexitu Nigela Faragea a labouristi na čele s Jeremym Corbynom.

Johnsonov tím chce zaviesť sériu opatrení, ktoré zabezpečia podporu ekonomiky, aby dynamicky rástla po brexite, uviedli Times.

Rozpočet na ďalší rok, na ktorom sa zvyčajne pracuje v októbri alebo novembri, sa pravdepodobne posunie na september, informovali noviny.

Johnson uvažuje o prepracovaní daní a poplatkov za kolky, moratóriu "v štýle amerického prezidenta Donalda Trumpa" na všetky nové regulačné opatrenia a výraznom zvýšení limitu pre investície.