Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

JPMorgan kupuje budovu pre 1000 zamestnancov v Dubline

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Írska vláda sa od vlaňajšieho júnového referenda o brexite snaží presvedčiť firmy, ktoré majú veľké základne v Británii, aby presunuli aspoň časť prevádzok do Írska.

Dublin 15. mája (TASR) - Americká investičná banka JPMorgan Chase sa dohodla na kúpe budovy v írskom Dubline s kancelárskou plochou pre 1000 zamestnancov. To je prvý signál o expanzii zahraničných finančných ústavov na írsky trh po tom, ako vláda v Dubline odštartovala veľkú kampaň, aby prilákala firmy z Londýna po brexite.

Dublin, Frankfurt nad Mohanom a Paríž sú považované za najpravdepodobnejšie budúce adresy finančných spoločností, ktoré uvažujú o sťahovaní niektorých prevádzok do Európskej únie (EÚ) po odchode Británie z tohto bloku.

JPMorgan Chase už má v Dubline pobočku, v ktorej zamestnáva približne 500 ľudí. Banka však nepovedala, koľko pracovných miest chce v Dubline vytvoriť, alebo či presunie niektoré pozície z Británie do Írska.

JPMorgan na základe dohody získa 12.000 štvorcových metrov v dublinskej štvrti Capital Dock, uviedla vo svojom vyhlásení realitná spoločnosť Kennedy Wilson, ktorá budovu stavia.

"Nová budova mám poskytne priestor na ďalší rast a flexibilitu v rámci EÚ," uviedla Carin Bryansová z írskej divízie JPMorgan.

Írska vláda sa od vlaňajšieho júnového referenda o brexite snaží presvedčiť firmy, ktoré majú veľké základne v Británii, aby presunuli aspoň časť prevádzok do Írska a udržali si tak prístup na jednotný európsky trh.

Podobnú kampaň spustili aj Frankfurt nad Mohanom a ďalšie európske metropoly. Dúfajú, že prilákajú niektorú z pätice najväčších amerických bánk, ktoré sa usadili v Londýne.