Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

K. Bruncková: Európa má byť lídrom v udržateľnom cestovnom ruchu

Na snímke štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a výstavby SR Katarína Bruncková počas tlačovej konferencie Ministerstva dopravy a výstavby SR. Foto: TASR – Martin Baumann

Lídri cestovného ruchu neobišli pri diskusiách ani aktuálnu situáciu na Ukrajine. Bruncková v tejto súvislosti iniciovala aj rozhovory o budúcnosti ukrajinských utečencov.

Bratislava 22. marca (TASR) – Ministri krajín Európskej únie (EÚ) pre cestovný ruch na stretnutí v Dijone riešili situáciu na Ukrajine a zaoberali sa tiež budúcnosťou turizmu. Slovensko na summite zastupovala štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Ivan Rudolf.

"Prechod k udržateľnejšiemu cestovnému ruchu je a bude téma, ktorá pôjde v najbližších rokoch do popredia. Vidíme, že čoraz viac ľudí dbá na ekológiu. Zelené riešenia preto treba začať aktívne využívať aj v oblasti turizmu a je v záujme nás všetkých, aby sa Európa stala lídrom v udržateľnom cestovnom ruchu," skonštatovala Bruncková.

Lídri cestovného ruchu neobišli pri diskusiách ani aktuálnu situáciu na Ukrajine. Bruncková v tejto súvislosti iniciovala aj rozhovory o budúcnosti ukrajinských utečencov. "Slovensko ochotne pomáha odídencom z Ukrajiny a je pripravené v tejto pomoci pokračovať. Trváme však na tom, že kríza na Ukrajine sa týka všetkých štátov EÚ, nielen susedných krajín, a preto potrebujeme pomoc z celej Európy. Snaha Európskej komisie zabezpečiť krajinám ako Slovensko finančnú pomoc nás teda veľmi potešila," dodala.