Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Karlovarské minerálne vody môžu prevziať PepsiCo na Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na Slovensku získala skupina KMV povolenie teraz, maďarský protimonopolný úrad svoj súhlas s prevzatím tamojších aktív vyjadril v máji.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Slovenský protimonopolný úrad udelil v pondelok 20. augusta povolenie skupine Karlovarských minerálných vôd (KMV) pre získanie licencie a prevzatie aktív spoločnosti PepsiCo na Slovensku. V máji získala skupina KMV aj súhlas príslušného úradu v Maďarsku.

"Teraz, keď už vo dvoch z troch krajín príslušné úrady potvrdili svoj súhlas s prevzatím jednotlivých podnikov PepsiCo, verím, že v najbližších mesiacoch pozitívne dopadne aj schvaľovací proces v Českej republike a budeme tak môcť celú transakciu úspešne dokončiť," zhodnotil generálny riaditeľ spoločnosti KMV Alessandro Pasquale.

Skupina KMV oznámila v januári 2018, že sa stáva výhradným franchisantom a distribútorom nápojov a občerstvenia spoločnosti PepsiCo v Českej republike, v Maďarsku a na Slovensku a odkúpi existujúce podniky PepsiCo v týchto krajinách. S tým, že transakcia podlieha schváleniu príslušných protimonopolných úradov.

Na Slovensku získala skupina KMV povolenie teraz, maďarský protimonopolný úrad svoj súhlas s prevzatím tamojších aktív vyjadril v máji. V Českej republike schvaľovací proces k prevzatiu príslušných podnikov PepsiCo ešte prebieha.

Akvizíciou sa skupine KMV zvýši ročný obrat o polovicu, informoval v úvode roka portál iHNed.cz. KMV, ktorým patria napríklad minerálne vody Mattoni či Magnesia, ale aj rad ďalších nápojových značiek, sa stanú najväčším dodávateľom nealkoholických nápojov v regióne. Celkom by mali dosiahnuť obrat vyše 12 miliárd českých korún (466,82 milióna eur).