Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Kaufland získal ocenenie za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť

Kaufland získal ocenenie za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť Foto: Kaufland

Aktivity Kauflandu v oblasti spoločenskej zodpovednosti zaznamenali ďalší úspech, získali vôbec prvé ocenenie SmartHead Awards za komplexný prístup v oblasti udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti

Bratislava 26. júna (OTS) - Pre spoločnosť Kaufland je spoločenská zodpovednosť jednou z priorít. Realizuje množstvo aktivít v rôznych oblastiach svojho pôsobenia a prispieva tak nielen k zlepšeniu životného prostredia, v ktorom sa nachádza, ale podáva pomocnú ruku aj znevýhodneným občanom a podporuje život v komunite. Vzdeláva a nabáda zamestnancov v spoločensko-uvedomelom správaní a v dobrovoľníctve. Okrem toho má viacero projektov na podporu slovenských dodávateľov a certifikáty, ako sú Fairtrade, MSC a FSC, sú neoddeliteľnou súčasťou väčšiny produktov ich privátnych značiek. Aktívne bojuje proti plastom a ponúka zákazníkom ekologické varianty produktov.
Kaufland získal ocenenie za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť
Foto: Kaufland

Kaufland si prevzal ocenenie SmartHead Awards za svoju ucelenú CSR stratégiu a komplexný prístup v oblasti udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti. „Je pre nás veľkou cťou a zadosťučinením, že sme získali túto cenu ako vôbec prví. Spoločenská zodpovednosť a udržateľnosť sú dlhodobou súčasťou našej firemnej kultúry. Je to ocenenie práce všetkých zamestnancov a v zodpovednom prístupe budeme aj naďalej pokračovať,“ vyhlásila Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Ceny sa udeľovali v rámci prvého ročníka medzinárodnej konferencie SmartHead Sustainability Summit v Bratislave, počas ktorého diskutovala odborná verejnosť, štátny a verejný sektor a zástupcovia spoločností na tému udržateľného podnikania a spoločenskej zodpovednosti.