Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Každý by si mal uschovať potvrdenia o odoslaní daňového priznania

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vyplnené daňové priznanie treba odovzdať na podateľni príslušného daňového úradu alebo poslať na adresu daňového úradu poštou najneskôr 31. marca.

Bratislava 29. marca (TASR) - Do piatka 31.3.2017 je potrebné nielen odovzdať vyplnené tlačivo daňového priznania, ale aj zaplatiť vypočítanú daň na účet daňového úradu.

Vyplnené daňové priznanie treba odovzdať na podateľni príslušného daňového úradu alebo poslať na adresu daňového úradu poštou najneskôr 31. marca. V ten istý deň je nutné zaplatiť aj daň. "Ak plánujete predložiť platobný príkaz na pobočke VÚB banky, platba sa vám odpíše z účtu 31.3., ak ju zadáte do konca otváracích hodín pobočky, najneskôr však do 18.00 hod. V prípade, že chcete daň zaplatiť cez VÚB Internet banking alebo VÚB Mobil Banking, treba zadať platobný príkaz v piatok do 20.00 hod. Po tomto termíne vám platba neodíde včas, aby splnila podmienky Daňového úradu," radí Alena Walterová z VÚB.

Podľa jej slov by si mal daňovník starostlivo uschovať všetky potvrdenia, a to potvrdenie o odoslaní zásielky daňového priznania i potvrdenie o platbe na pobočke.