Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Kažimír sa zúčastnil na medzinárodnej konferencii v Dubrovníku

Na snímke minister financií SR Peter Kažimír. Foto: TASR - Andrej Galica

Diskutovalo sa tiež o tom, ako posilniť budovanie inštitúcií a ako prispieť k zlepšovaniu a zefektívňovaniu fungovania verejnej správy.

Bratislava 11. júla (TASR) - Vplyv členstva Slovenska v EÚ a v eurozóne na tempo reforiem či aké reformy sú potrebné, ako ich nastaviť a implementovať - to boli niektoré z tém, ktorým sa na medzinárodnej konferencii v Dubrovníku venoval minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Diskutovalo sa tiež o tom, ako posilniť budovanie inštitúcií a ako prispieť k zlepšovaniu a zefektívňovaniu fungovania verejnej správy. Konferencia niesla názov "Znovuzrýchlenie/znovuzrýchľovanie konvergencie v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe" a konala sa pod záštitou Národnej banky Chorvátska a Medzinárodného menového fondu.

Podľa tlačového odboru rezortu financií sa na konferencii zúčastnili aj vicepremiérka Chorvátska Martina Daličová, profesorka Hertie School of Governance Alina Mungiu-Pippidiová, hlavný ekonóm Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD) Sergej Gurjev a profesor Columbia University and Center on Global Economic Governance Jan Švejnar.