Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

KDH a Most chcú urobiť poriadok so schránkami, Matovič s tendrami

Na snímke sprava líder hnutia OĽaNO Igor Matovič a Daniel Lipšic Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V boji proti korupcii je pre Matoviča absolútne najdôležitejšie odpolitizovať políciu a prokuratúru.

Bratislava 1. marca (TASR) - So schránkovými firmami treba podľa KDH a Mosta-Híd urobiť poriadok. Podpredseda Mosta-Híd Ivan Švejna ich chce odstrániť z verejného priestoru. Podpredseda KDH Miloš Moravčík by schránkové firmy zdaňoval na Slovensku. Povedali to v dnešnej predvolebnej diskusii HNClubu.

Igorovi Matovičovi z OĽaNO-NOVA schránky ako také vo verejných súťažiach neprekážajú. Väčší problém sú podľa neho tendre šité na mieru firmám spriazneným s politikmi. "Nech súťaží aj schránková firma, ak súťaž bude férová. Ale ak urobíme súťaž ušitú na mieru, vyhrá ju kamarát, na ktorého má politik napísanú firmu, čo sme si pomohli tým, že sme vylúčili schránky?" zamyslel sa Matovič.

V boji proti korupcii je pre neho absolútne najdôležitejšie odpolitizovať políciu a prokuratúru. Bez toho podľa Matoviča nebude potrestaný žiadny skorumpovaný politik.

Predstavitelia Mosta-Híd, KDH a OĽaNO-NOVA preferujú vznik pravicovej vlády. KDH sa podľa Moravčíka bude snažiť sceľovať opozíciu. "Pravicová vláda bude najlepšia vláda pre podnikateľské prostredie," vyhlásil Matovič, podľa ktorého sú pravicové strany poučené z minulosti, takže budú spolu vedieť fungovať.