Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Celozávodnú dovolenku využije Kia na prípravu novej verzie modelu Ceed

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Automobilka tiež začala nábor na Ukrajine, odkiaľ plánuje prijať 50 zamestnancov.

Teplička nad Váhom 22. júla (TASR) – Spoločnosť Kia Motors Slovakia (KMS) zastaví od pondelka 23. júla v rámci každoročnej letnej celozávodnej dovolenky na dva týždne výrobné linky v závode v Tepličke nad Váhom. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou KMS Dušan Dvořák.

Doplnil, že napriek tomu sa v tomto období uskutočnia v areáli závodu a vo výrobných halách početné servisné práce a technologické úpravy spojené s prípravou sériovej výroby nových karosárskych verzií modelu Ceed. "Počas leta prijímame viac zamestnancov z dôvodu, aby sme vykryli obdobie dovoleniek. Zamestnali sme 130 študentov, ktorí budú chodiť na brigády a pomôžu nám práve s prekonaním letného obdobia," povedal Dvořák.

Automobilka podľa neho začala aj nábor na Ukrajine, odkiaľ plánuje prijať 50 zamestnancov. "Cieľom je otestovať si, ako sa zapracujú a či budú mať záujem vydržať na Slovensku aj dlhodobo. Na základe toho vyhodnotíme do budúcna tieto možnosti. Aktuálne v našom závode pracuje 40 zamestnancov z Bulharska. Dlhodobým cieľom je ale získavať zamestnancov hlavne na Slovensku," podotkol vedúci oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou KMS.

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá, spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti zamestnáva Kia viac ako 3800 ľudí. Vyrába modely Kia Ceed v dvoch karosárskych úpravách – päťdverový Ceed, Sportswagon, športovo-úžitkový Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 3,1 milióna vozidiel a vyše 4,7 milióna motorov.