Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Kia otvára nábor pre vyše 50 nových zamestnancov do výroby motorov

Ilustračné foto. Montáž automobilov v Kia Motors Slovakia. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Kia Motors Slovakia je prvý výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe.

Teplička nad Váhom 6. marca (TASR) - Spoločnosť Kia Motors Slovakia otvára nábor pre viac ako 50 nových zamestnancov z dôvodu plánovaného zavedenia trojzmennej prevádzky v hale na výrobu motorov v Tepličke nad Váhom. TASR o tom informoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Závod podľa neho aktuálne zaznamenáva zvýšený počet objednávok motorov. „Nábor potrvá až do obsadenia všetkých pozícií. Nové pracovné príležitosti vzniknú predovšetkým vo výrobe a budú vhodné najmä pre kandidátov s technickým vzdelaním a praxou. Uchádzači nájdu uplatnenie na pozíciách ako operátor na obsluhu CNC strojov, operátor riadenia kvality a riadenia výroby. Spoločnosť Kia hľadá tiež operátorov zameraných na výrobu a montáž motorov. Všetci novoprijatí zamestnanci absolvujú týždňové vstupné školenie a neskôr aj rozšírený tréning, zameraný na konkrétne pracovné miesto, ktorého dĺžka bude závisieť od pracovného zaradenia zamestnanca,“ doplnil Bačé.

"Teší ma, že sa našej spoločnosti darí nielen v oblasti výroby automobilov, ale aj motorov. V dôsledku zvýšeného dopytu po motoroch vyrábaných v našom závode prijmeme v nasledujúcich týždňoch viac ako 50 nových zamestnancov, čím prispejeme k zvýšeniu zamestnanosti v žilinskom regióne," povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.

Kia Motors Slovakia je prvý výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti Kia zamestnáva približne 3800 ľudí. Vyrába automobil Kia cee'd v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee'd, Sportswagon, trojdverový športový pro_cee'd, športovo-úžitkový model Kia Sportage, rodinné MPV Kia Venga a od mája 2013 aj vysokovýkonnú verziu modelu Kia cee'd v trojdverovom (pro_cee'd GT) a päťdverovom (cee'd GT) prevedení. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 1,965 milióna vozidiel.