Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Kia je najatraktívnejším zamestnávateľom v Žilinskom kraji

Kia Motors Slovakia v Žiline Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V celoslovenskom hodnotení Najzamestnávateľ 2015 obsadila spoločnosť Kia spomedzi 87 zúčastnených firiem 9. priečku.

Teplička nad Váhom 4. marca (TASR) – Spoločnosť Kia Motors Slovakia sa v štvrtom ročníku ankety Najzamestnávateľ 2015 stala najatraktívnejším zamestnávateľom v Žilinskom kraji. TASR o tom dnes informoval hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

Zamestnanci automobilky podľa neho oceňujú najmä priame autobusové linky, ktoré ich denne zvážajú v rámci celého Žilinského kraja. "Celkovo ich na tento účel momentálne využívame 32. Pozitívne hodnotia i podporu na bývanie. Doteraz ju využilo viac ako 270 zamestnancov, pričom im bolo celkovo vyplatených viac ako 390.000 eur," priblížil Bačé.

Okrem základnej mzdy majú zamestnanci po odpracovaní jedného roka nárok na variabilnú zložku mzdy, polročné finančné bonusy - letný bonus vo výške 55 % zo základnej mzdy a vianočný bonus vo výške 50 až 80 % základnej mzdy v závislosti od dĺžky pracovného pomeru. "Počas roka sú zamestnancom vyplácané štvrťročné motivačné bonusy vo výške 30 % zo základnej mzdy, ako aj koncoročný bonus za dosiahnutie výrobného cieľa, ktorý minulý rok dosiahol 763 eur," dodal hovorca.

Zamestnanci môžu využívať aj príspevky zo Sociálneho fondu. "Spoločnosť Kia poskytla v roku 2015 zamestnancom prostredníctvom fondu príspevok na stravu v hodnote viac ako 340.000 eur. Minulý rok sa zamestnancom narodilo 223 detí a svadbu uzavrelo 113 ľudí. Celkovo im vyplatili príspevky na svadbu a narodenie dieťaťa vo výške viac ako 80.000 eur. Novinkou je od roku 2015 aj príspevok na školské potreby pre prvákov základných a stredných škôl vo výške 50 eur. Zamestnanci môžu využiť i jednorazový finančný príspevok v prípade mimoriadnej udalosti, akými sú napríklad ekologická katastrofa či sociálna situácia," uzatvoril hovorca.

V celoslovenskom hodnotení Najzamestnávateľ 2015 obsadila spoločnosť Kia spomedzi 87 zúčastnených firiem 9. priečku a v kategórii Priemyselná výroba a stavebníctvo skončila na druhom mieste. V tohtoročnej ankete, vyhlasovanej spoločnosťou Profesia, hlasovalo viac ako 10.000 respondentov.