Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Klub 500 a SOPK vyzývajú k posilneniu ekonomiky

Na archívnej snímke predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók. Foto: TASR/Pavol Zachar

Sú pripravení aktívne sa podieľať na príprave všetkých reforiem z dôvodu, že zamestnávatelia a zamestnanci sú tí, ktorých sa tieto reformy najviac dotýkajú.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Predseda Klubu 500 Vladimír Soták a predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók v mene inštitúcií, ktoré vedú, vyzývajú k posilneniu ekonomiky SR a sociálneho postavenia občanov SR.

Vo výzve, ktorú poskytli TASR, okrem iného uvádzajú, že krajina prežíva turbulentné obdobie na politickej scéne, výsledkom čoho je aj zhoršovanie obrazu Slovenska v zahraničí.

"Nachádzame sa v období, keď po vražde dvoch mladých ľudí došlo na politickej scéne k výmenám na pozíciach predsedu vlády a ministra vnútra. Faktom je, že za niekoľko mesiacov, ktoré máme za sebou, došlo k utlmeniu legislatívneho procesu a spomaleniu výkonu moci. Došlo k pomýlenému vysvetľovaniu úloh a pozícií opozičných politikov a parlament SR sa stal politickým bojiskom, nie garantom parlamentnej demokracie," píše sa vo výzve.

Klub 500 a SOPK sú pripravení aktívne sa podieľať na príprave všetkých reforiem z dôvodu, že zamestnávatelia a zamestnanci sú tí, ktorých sa tieto reformy najviac dotýkajú.

Obe inštitúcie vyzývajú všetkých politikov, politické strany, predstaviteľov ministerstiev a parlamentu k naštartovaniu spoločného úsilia pre dosiahnutie trvalo udržateľného hospodárskeho rastu garantujúceho zvyšovanie životnej úrovne obyvateľov SR. Vyzývajú tiež na došetrenie podozrení z porušenia hospodárskej súťaže, povinností pri správe cudzieho majetku, ochrane súkromného vlastníctva, rozdeľovaní finančných prostriedkov a podobne.