Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

KLUB500: Prorastové opatrenia pomôžu, ak sa budú realizovať

Ambíciou dokumentu Opatrenia v hospodárskej politike na podporu hospodárskeho rastu je priniesť konkrétne opatrenia, ktoré pomôžu vyriešiť akútne problémy slovenskej ekonomiky.

Bratislava 15. mája (TASR) - Opatrenia na podporu hospodárskeho rastu, ktoré počas dnešného spoločného rokovania s členmi Rady solidarity a rozvoja schválila vláda SR, ekonomike pomôžu, ak sa zrealizujú. Uviedol to po schválení materiálu vládou SR predseda Klubu 500 - združenia slovenských vlastníkov a spoluvlastníkov spoločností zamestnávajúcich viac ako 500 zamestnancov Vladimír Soták.

"Toto je dosť zásadný pozitívny posun za posledné roky. Som presvedčený, že keď prorastové opatrenia budú realizované, ak budú napĺňané, určite to pomôže," myslí si Soták.

Slovensko podľa neho totiž nemá inú šancu, ako pokračovať v ceste konsolidácie verejných financií. "Na druhej strane si musí pripraviť prorastové opatrenia, pretože máme eurofondy len na obdobie do roku 2020. My musíme ekonomiku naštartovať na reálnych základoch," dodal.

Ambíciou dokumentu Opatrenia v hospodárskej politike na podporu hospodárskeho rastu je priniesť konkrétne opatrenia, ktoré pomôžu vyriešiť akútne problémy slovenskej ekonomiky. Pripravované politiky a stratégie majú okrem iného zvýšiť zamestnanosť najmä v najzaostalejších regiónoch SR a podporiť zamestnávanie mladých. Materiál takisto menuje projekty, ktoré majú napríklad zefektívniť verejnú správu, podporiť rozvoj odborného vzdelávania, či zlepšiť kvalitu infraštruktúry.