Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Kofola kúpou Karlovarskej Korunní a Ondrášovky posilnila

Foto:TASR

Spoločnosti Karlovarská Korunní a Ondrášovka vygenerovali v roku 2019 ročné tržby vo výške 850 miliónov CZK.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Kofola kúpou Karlovarskej Korunní a Ondrášovky zásadne posilnila v kľúčovej kategórii balených vôd. Informovala o tom Jaroslava Musilová zo spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko.

Kofola ČeskoSlovensko sa podľa nej 15. apríla stáva vlastníkom 100-percentného podielu v spoločnostiach Karlovarská Korunní a Ondrášovka po tom, čo transakciu schválil Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže v ČR a boli splnené všetky podmienky pre prevzatie. Touto akvizíciou Kofola preberá distribučnú sieť, záväzky a pohľadávky, aj všetkých zamestnancov. Ako už obe strany uviedli, cenu transakcie nebudú zverejňovať. Obohatením portfólia Kofoly je navyše Šaratica, výťažok z prírodného liečivého zdroja.

"Kofola sa zameriava na posilnenie svojej pozície na domácom trhu nealkoholických nápojov. Akvizícia Korunní a Ondrášovky logicky bola dlhodobo hlavným cieľom," povedal Daniel Buryš, generálny riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko.

"Táto akvizícia zásadne pomôže v tom, aby sme boli na trhu naďalej konkurencieschopní. Pre lepšiu predstavu nám napríklad toto doplnenie portfólia pomôže v našom ďalšom raste v segmente HoReCa, ale značka Šaratica nám otvára cesty aj do lekární," zdôraznil Buryš.

Spoločnosti Karlovarská Korunní a Ondrášovka vygenerovali v roku 2019 ročné tržby vo výške 850 miliónov CZK. Hlavnú výrobu majú sústredenú do Stráže nad Ohří a Moravského Berouna a zamestnávajú v celej Českej republike asi 210 zamestnancov.