Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Kofola kupuje väčšinový podiel v spoločnosti Pivovary CZ Group

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Akciová spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko sa stane 51-percentným vlastníkom pivovarov, ďalšími spolupodielnikmi sú investičná skupina RSJ (29 %) a akciová spoločnosť ÚSOVSKO (20 %).

Bratislava 22. novembra (TASR) - Kofola ČeskoSlovensko, pôsobiaca aj na Slovensku, kupuje väčšinový podiel v spoločnosti Pivovary CZ Group. Zmluvné strany sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

Akciová spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko sa stane 51-percentným vlastníkom pivovarov, ďalšími spolupodielnikmi sú investičná skupina RSJ (29 %) a akciová spoločnosť ÚSOVSKO (20 %). Dokončenie transakcie, ktorá podlieha schváleniu českých protimonopolných úradov, sa očakáva začiatkom roka 2024.

"V Kofole sme sa naučili rozvíjať tradičné a lokálne značky so silným príbehom. Keď sa objavila príležitosť investovať do pivovarov, ktoré vyrábajú značky s dlhou históriou, za ktorými stojí poctivé remeslo a moderné výrobné zázemie, neváhali sme. Veríme, že skúsenosť našich ľudí môže pomôcť k ich rozvoju," uviedol generálny riaditeľ skupiny Kofola Jannis Samaras.

Pivovary CZ Group sú piatou najväčšou pivovarníckou skupinou v Česku, svojou tohtoročnou produkciou piva prekročia objem 800.000 hektolitrov, z čoho viac ako tretina piva mieri na exportné trhy.

Skupina Kofola je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s 11 výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo zamestnáva viac ako 2000 ľudí.