Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Kolaudácia prvej etapy projektu Vydrica má byť na budúci rok

Na snímke lodžia jedného z bytov developerského projektu Vydrica v bratislavskom podhradí počas novinárskeho dňa 6. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Vo výstavbe sú podľa developera v súčasnosti štyri budovy, v ktorých sa nachádzajú byty a retailové prevádzky.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Kolaudácia prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý stavajú pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, sa predpokladá v druhej polovici budúceho roka. TASR o tom informovali zo spoločnosti Vydrica Development.

Vo výstavbe sú podľa developera v súčasnosti štyri budovy, v ktorých sa nachádzajú byty a retailové prevádzky. Realizuje sa tam podľa investora izolácia striech či montáž zdravotechniky a vzduchotechniky. Súčasťou objektov prvej etapy je aj podzemná garáž. Na nábreží sa začala aj výstavba administratívnej budovy, kde sa aktuálne realizujú výkopové práce a príprava stavebnej jamy.

Projekt Vydrica má podľa investora doplniť chýbajúcu a dlhé roky zanedbávanú časť priestoru bratislavského podhradia, predĺžiť bratislavské korzo a plynulo prepojiť dunajské nábrežie s Bratislavským hradom.

Územie chce developer prestavať na novú mestskú štvrť s rešpektovaním genia loci lokality. Na historickú dôležitosť majú odkazovať viaceré tamojšie historické pamiatky, ktoré investor zachová a zrevitalizuje.