Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Koncern Kraft Heinz prekonal v 1. kvartáli očakávania trhov

Foto: TASR/AP

Výrobca kečupov a omáčok, ale aj mliečnych výrobkov, nápojov, chladených a mrazených pokrmov uviedol, že za 1. kvartál dosiahol čistý zisk 378 miliónov USD (348,64 milióna eur).

New York 30. apríla (TASR) - Americká potravinárska spoločnosť Kraft Heinz zaznamenala za 1. štvrťrok tohto roka pokles čistého zisku, v prípade upraveného zisku však prekonala očakávania trhov. Lepšie než očakávané výsledky dosiahla aj v oblasti tržieb, ktoré vzrástli o vyše 3 %.

Výrobca kečupov a omáčok, ale aj mliečnych výrobkov, nápojov, chladených a mrazených pokrmov uviedol, že za 1. kvartál dosiahol čistý zisk 378 miliónov USD (348,64 milióna eur), čo na akciu predstavuje 31 centov. V rovnakom období minulého roka dosiahla firma zisk 405 miliónov USD (33 centov/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek však zisk na akciu dosiahol 58 centov. Potravinársky koncern tak prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 55 centov.

Firma zároveň prekonala odhady aj v oblasti tržieb. Tie sa zvýšili z 5,96 miliardy USD pred rokom na 6,16 miliardy USD, zatiaľ čo analytici počítali s ich rastom na 6,14 miliardy USD. Rast tržieb ovplyvnili najmä opatrenia na obmedzenie šírenia nového koronavírusu, v dôsledku ktorých si mnohí spotrebitelia začali robiť zásoby.

(1 EUR = 1,0842 USD)