Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Koncovým vlastníkom PPF je R. Kellnerová, stala sa najbohatšou Češkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Finančnú skupinu PPF vedie štvorčlenný riadiaci výbor, ktorý vznikol v apríli.

Praha 25. mája (TASR) - Koncovým vlastníkom skupiny PPF sa stala Renáta Kellnerová, vdova po hlavnom majiteľovi Petrovi Kellnerovi. Ten zahynul koncom marca pri páde vrtuľníka na Aljaške. Vyplýva to z hlásenia, ktoré PPF odovzdalo Českej národnej banke (ČNB).

Podľa oznámení v Centrálnom úložisku regulovaných informácií u ČNB nastala zmena týkajúca sa koncového majiteľa podielov v spoločnostiach O2 ČR a Moneta Money Bank. Podľa prvého oznámenia sa Kellnerová stala prostredníctvom reťazca firiem a skupiny PPF majiteľkou 83,57 % akcií O2. Druhé oznámenie informuje o tom, že Kellnerová novo kontroluje 29,94 % akcií Moneta.

"Ustanovenie pani Kellnerovej správcom však v žiadnom prípade neznamená, že je dedičské konanie uzavreté. Pani Kellnerová tiež zastupuje rodinu pri účasti na rokovaniach novovzniknutého riadiaceho výboru skupiny PPF, ktorý slúži ako poradný orgán výkonného riaditeľa PPF Ladislava Bartončíka," uviedla PPF.

Finančnú skupinu PPF vedie štvorčlenný riadiaci výbor, ktorý vznikol v apríli. Členmi sú obaja minoritní podielnici skupiny Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart, finančná riaditeľka Kateřina Jirásková a právnik Tomáš Brzobohatý. Na rokovaniach sa pravidelne zúčastňuje aj Kellnerová. "Výbor je poradným orgánom Bartončíka, a z logiky veci sa tu teda teraz diskutuje o zásadných biznisových rozhodnutiach skupiny PPF," uviedol hovorca PPF Leoš Rousek.