Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Košické oceliarne budú prepúšťať. V administratíve a manažmente

Foto: TASR/František Iván

Dôvodom je podľa spoločnosti situácia na trhu s oceľou.

Košice 16. marca (TASR) – Košické oceliarne zrušia viac než 20 pracovných pozícií v administratíve a manažmente. Dôvodom je podľa spoločnosti situácia na trhu s oceľou.

"Dnes sme po rozhovoroch s odborármi zrušili viac než 20 pracovných pozícií," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača.

Koľko ľudí presne príde v železiarňach o prácu hovorca nateraz nekonkretizoval. "Celkový počet zamestnancov, ktorí budú týmto dotknutí závisí na výrobných a obchodných podmienkach a potrebách," skonštatoval Bača.

Dôvodom zrušenia miest je podľa jeho slov celosvetová situácia v oblasti oceliarstva. "Obzvlášť v posledných šiestich mesiacoch pozorujeme masívny vzostup importovaných produktov za extrémne nízke dumpingové ceny," povedal Bača a dodal, že manažment spoločnosti podniká kroky súvisiace s problematickou situáciou, čoho súčasťou je tiež vytvorenie efektívnejšej organizačnej štruktúry v oblasti manažmentu a administratívy.

"Tieto kroky sú jednou z aktivít zameraných na prispôsobenie nákladov zložitým trhovým podmienkam, vrátane oslabenia cien ocele a dovozom ocele za neférových podmienok," uviedol Bača.

Podľa hovorcu U. S. Steel-u odborárov o tomto kroku informovali. Odborársky predák košických hutníkov Mikuláš Hintoš pre TASR uviedol, že rokujú a stanovisko poskytnú vo štvrtok (17.3.), po zasadnutí odborového orgánu.