Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Košice uzavreli zmluvy na vnútrobloky, práce na magistráte pokračujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Rozostavanú stavbu medzi ulicami Turgenevova - Lomonosovova v mestskej časti Juh má dokončiť firma Cesty Košice za necelých 666.000 eur s DPH.

Košice 26. októbra (TASR) - Mesto Košice v uplynulých dňoch podpísalo zmluvy o dielo na dokončenie rozostavanej regenerácie vnútroblokov. Pokračujú aj práce na zelenom projekte na magistráte. Vyplýva to zo zmlúv zverejnených v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).

Rozostavanú stavbu medzi ulicami Turgenevova - Lomonosovova v mestskej časti Juh má dokončiť firma Cesty Košice za necelých 666.000 eur s DPH. Dielo má byť hotové koncom januára s výnimkou vodopriepustného povrchu a konštrukcie rampy, prvkov technického vybavenia dopadových plôch detského ihriska a workoutového ihriska. Tie majú byť hotové do šiestich mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy.

Sadovnícko-architektonickú revitalizáciu vnútrobloku Jasuschova - Bauerova na Sídlisku KVP dokončí spoločnosť USD Lučenec za vyše 418.000 eur s DPH. Dielo má byť podobne hotové do troch mesiacov - rovnako s výnimkou týkajúcou sa prvkov detského a workoutového ihriska, na ktoré má pol roka.

Čo sa týka projektu na budove magistrátu, zameraného na opatrenia na zmiernenie a prispôsobenie sa nepriaznivým dôsledkom klímy, zmluvu o dielo na jeho dokončenie podpísalo mesto s novým zhotoviteľom koncom septembra. "Firma Box Park sa pustila do práce hneď po prevzatí staveniska," potvrdil pre TASR hovorca mesta Dušan Tokarčík.

Dokončenie pozostáva z prác na nástupnom schodisku aj na priečelí stavby, kde má vzniknúť dažďová záhrada. Pôvodná suma vo výške takmer 361.000 eur s DPH stúpla v uplynulých dňoch približne o 15.000 eur. Dôvodom je rekultivácia dažďovej záhrady. "Na ploche rozpracovanej budúcej dažďovej záhrady sa nachádza výrazne kontaminovaný substrát rôznymi burinami. Znehodnotenie substrátu bolo zapríčinené pozastavením stavebných prác vo vegetačnom období a zanedbaním údržby staveniska," uvádza sa v dodatku k zmluve.

Mesto Košice vyhlásilo nové verejné súťaže na dokončenie uvedených projektov po tom, ako sa s predchádzajúcim zhotoviteľom pre stagnujúce práce a ohrozenie financovania z eurofondov dohodlo na skončení zmlúv, k čomu došlo v auguste.