Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Košická tepláreň sa snaží ušetriť na odstupnom pre manažérov

Na snímke košická tepláreň Foto: TASR/František Iván

Bývalé vedenie dalo na súd tri dohody o skončení pracovného pomeru s nárokom na vyplatenie odstupného pre bývalých manažérov.

Košice 2. júla (TASR) - Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Tepláreň Košice, a.s. (TEKO) Ladislav Koch a bývalý obchodný riaditeľ TEKO Juraj Slafkovský sa vo štvrtok (28.6.) dohodli na ukončení súdneho sporu, ktorý voči nemu viedlo bývalé vedenie TEKO. To dalo na súd tri dohody o skončení pracovného pomeru s nárokom na vyplatenie odstupného pre bývalých manažérov.

V priebehu roka 2011 ich podpísalo vtedajšie vedenie TEKO okrem Slafkovského aj s nominantmi SaS, a to predchádzajúcim generálnym riaditeľom TEKO Ivanom Zichom a finančným riaditeľom Martinom Borovským.

Slafkovský pôsobil v košickej teplárni vyše štyroch rokov vo funkcii riaditeľa obchodného úseku. Na rokovaní s Kochom sa dohodli na sume odstupného vo výške 25.000 eur. To mu TEKO vyplatí namiesto 206.406 eur, ktoré mu odsúhlasilo predchádzajúce vedenie.

„Pán Slafkovský nikdy nebol politickým nominantom ani členom predstavenstva TEKO. Bol len zamestnancom, ktorý v roku 2006 uspel vo výberovom konaní a bola s ním uzavretá zmluva na dobu neurčitú. Predchádzajúce vedenie spoločnosti mu ponúklo takúto neštandardnú dohodu o ukončení pracovného pomeru preto, aby mohlo na jeho miesto dosadiť svojich politických nominantov akým bol napríklad aj Viliam Beňo z KDH, ktorý od nás teraz požaduje odstupné 120.000 eur,“ povedal Koch.

Šéf teplárne ďalej uviedol, že si vzhľadom na súčasnú nepriaznivú finančnú situáciu v TEKO, kde predchádzajúce vedenie zanechalo na účte mínus 11 miliónov eur ho teší, že Slafkovský súhlasil aj s odkladom na vyplatenie sumy svojho odstupného. „Verím, že sa jeho krokom budú inšpirovať aj ďalší bývalí vrcholoví manažéri TEKO Ivan Zich, Martin Borovský a Viliam Beňo, ktorí si uplatňujú nárok na odstupné v celkovej výške 308.000 eur. So všetkými chceme čo najskôr rokovať," doplnil generálny riaditeľ.