Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Magdoško: Vyzývame zamestnávateľov, aby vyplatili 13. plat

Na snímke nový predseda KOZ SR Marián Magdoško a podpredsedníčka KOZ Monika Uhlerová. Foto: TASR

Produktivita práce na Slovensku je dlhodobo vysoká, dosahuje vyše 80 % priemernej produktivity práce krajín Európskej únie a každým rokom rastie.

Bratislava 7. júna (TASR) – Využiť posledné dni na uplatnenie inštitútu tzv. dovolenkového platu, 13. platu, vyzval všetkých zamestnávateľov prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Marián Magdoško. Médiá o tom informovala v piatok konfederácia.

Na základe tohto inštitútu je cena práce aktuálne najnižšia, dodal s tým, že tak zvýšia príjem zamestnanca v mesiaci jún. "Konfederácia podporuje každé zvyšovanie príjmu zamestnancov. Oslobodenie 13. platu vo výške 500 eur od daní a zdravotných odvodov je veľmi výhodným bonusom tak pre zamestnanca, ako aj zamestnávateľa," uviedla jej hovorkyňa Martina Nemethová.

Produktivita práce na Slovensku je dlhodobo vysoká, dosahuje vyše 80 % priemernej produktivity práce krajín Európskej únie a každým rokom rastie. Každý zamestnanec by mal byť teda spravodlivo ohodnotený za vykonanú prácu, uzatvára KOZ SR.