Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Kryptomeny výrazne oslabili, kurz bitcoinu klesol pod 7000 USD

Na archívnej snímke muž stojí vedľa loga bitcoinu, ktoré sa nachádza v blízkosti bankomatu pre túto virtuálnu menu. Foto: TASR/AP

Ostatné kryptomeny, ako sú napríklad ethereum alebo EOS, sa dostali pod ešte väčší tlak a niektoré oslabili až o desatinu.

Frankfurt nad Mohanom 5. septembra (TASR) - Kurzy mnohých kryptomien v stredu v priebehu krátkeho času prudko klesli.

Hodnota bitcoinu, najznámejšej digitálnej meny, padla o vyše 5 % a jeho kurz na veľkých obchodných platformách, ako sú Bitstamp alebo Bitfinex, sa znížil pod hranicu 7000 USD (6043,86 eura). Ostatné kryptomeny, ako sú napríklad ethereum alebo EOS, sa dostali pod ešte väčší tlak a niektoré oslabili až o desatinu.

Podľa expertov však nie je jasné, čo pokles kurzov vyvolalo. Niektorí poukázali na všeobecný pokles rizikového apetítu investorov a presun prostriedkov do bezpečných prístavov, čo tiež má negatívny vplyv na meny mnohých rozvíjajúcich sa krajín.

Iní považujú za príčinu správu internetového portálu Business Insider, ktorý s odvolaním sa na informované zdroje napísal, že banka Goldman Sachs chce zrušiť plány vytvorenia oddelenia pre obchodovanie s kryptomenami.

(1 EUR = 1,1582 USD)