Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Kuenz v Kechneci môže dostať investičnú pomoc vo výške 2 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby existujúcej prevádzkarne závodu na výrobu žeriavov na manipuláciu s kontajnermi a vytvorenie 15 nových pracovných miest do konca roka 2028.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Spoločnosť Kuenz - SK sídliaca v obci Kechnec blízko Košíc môže dostať investičnú pomoc v hodnote dvoch miliónov eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby existujúcej prevádzkarne závodu na výrobu žeriavov na manipuláciu s kontajnermi a vytvorenie 15 nových pracovných miest do konca roka 2028. Vyplýva to z návrhu, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

"V rámci realizácie investičného zámeru dôjde k výstavbe novej výrobnej haly, novej montážnej haly a k obstaraniu nových technológií. Prijímateľ plánuje vynaložiť do konca mája 2026 investičné náklady na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo forme budov, strojov, prístrojov a zariadení minimálne vo výške 19 miliónov eur," uviedlo MH v predkladacom návrhu.

Cieľom investičnej pomoci je podľa MH podpora hospodárskeho a regionálneho rozvoja, konkurencieschopnosti a vytvárania pracovných miest.

Spoločnosť Kuenz - SK vznikla v roku 2002. Predmetom jej činnosti je výroba účelových strojov (mimo elektročastí) a projekčné, grafické, kresličské a konštrukčné práce spojené s vyhotovením technickej dokumentácie pre strojársku výrobu. Jej jediným spoločníkom je rakúska firma Künz Holding GmbH, ktorá má vedúce postavenie medzi výrobcami automatických elektrolýzových žeriavov a zároveň je špecialistom na vybavenia vodných elektrární.