Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Kúpalisko v Kežmarku tento rok neotvoria, opraviť ho chcú do leta 2017

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Radnica momentálne vyberá dodávateľa stavby. V areáli budú k dispozícii dva bazény, šatňa, technické vybavenie, spevnené plochy, trávnaté plochy či bufet.

Kežmarok 25. augusta (TASR) – Rekonštrukcia letného kúpaliska v Kežmarku mala prebehnúť ešte pred začiatkom letnej sezóny, napokon sa s ňou nezačalo. Pôvodný zámer otvorenia vynoveného kúpaliska kežmarskej radnici nevyšiel pre nový zákon o verejnom obstarávaní, ktorý celý proces zdržal o niekoľko mesiacov.

„Kúpalisko sme chceli otvoriť už v tomto roku s tým, že zámerom bolo zrekonštruovať to pôvodné. Na základe štúdie sme predpokladali sumu 150.000 eur a následne 300.000 eur,“ priblížil primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák. Rekonštrukčné práce sa však nezačali.

Okrem nového zákona o verejnom obstarávaní je druhým dôvodom odloženia rekonštrukčných prác na letnom kúpalisku fakt, že mesto spolu s poslancami prehodnotili pôvodný zámer a kúpalisko chcú prestavať komplexne. „Projekt je na stole a z neho sme vyčlenili to, čo si vieme svojpomocne urobiť. Potrebujeme zainvestovať zhruba 574.000 eur,“ priblížil primátor s tým, že v súčasnosti sú prísnejšie technické a hygienické normy na spustenie kúpaliska, čo si vyžaduje viac času aj financií.

Radnica momentálne vyberá dodávateľa stavby. V areáli budú k dispozícii dva bazény, šatňa, technické vybavenie, spevnené plochy, trávnaté plochy či bufet. „Kúpalisko chceme nízkorozpočtové, teda pre rodiny s deťmi, ale aj pre seniorov. Financie sú na to vyčlenené a ak sa podarí, tak tento rok by sme začali s rekonštrukciou. Bol by som veľmi rád, keby sme kúpalisko otvorili pred letom 2017,“ uzavrel Ferenčák.