Ekonomika

Kurz eura dnes klesol pod hranicu 1,09 USD/EUR

TASR, 29. februára 2016 18:34

Negatívny vplyv na kurz eura mala správa o poklese spotrebiteľských cien v eurozóne.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Frankfurt nad Mohanom 29. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny po slabých údajoch z eurozóny padol pod hranicu 1,09 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa neskoro popoludním predávalo po 1,0868 USD, pričom ráno ešte stálo 1,0963 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,0888 (v piatok: 1,1006) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9184 (0,9086) eura.

Negatívny vplyv na kurz eura mala správa o poklese spotrebiteľských cien v eurozóne. Hlavným dôvodom medziročného zníženia cien bolo zlacnenie energií, uviedol analytik nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba). Avšak aj jadrová inflácia, do ktorej sa nezapočítavajú ceny energií a potravín, bola vo februári nižšia, než sa očakávalo.

Vývoj spotrebiteľských cien podľa Umlaufa zrejme podporil ECB v úmysle prijať ďalšie opatrenia na uvoľnenie menovej politiky. V tomto prostredí nemali slabšie údaje z ekonomiky USA negatívny vplyv na dolár.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 10:11

OZ KOVO nepovažuje novú kolektívnu zmluvu vo Volkswagene za úspech
Upozornil na to Odborový zväz KOVO s tým, že hovoriť o úspechu je preto nadsadené. Zväz spochybňuje tiež dĺžku platnosti zmluvy.

sk
dnes 10:06

Do bratislavskej BID chce vstúpiť aj RegioJet
Rokovania s Bratislavskou integrovanou dopravou ako koordinátorom celého systému, prebiehajú intenzívne od konca novembra minulého roka.

sk
dnes 9:10

Chystáte sa na technickú kontrolou auta? Vyvarujte sa zbytočných chýb
Technik ani samotná stanica výsledok neovplyvnia, podmienky pre vozidlá do detailov stanovujú zákony a nadväzujúce predpisy.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac