Ekonomika

Kurz eura dnes klesol pod hranicu 1,09 USD/EUR

TASR, 29. februára 2016 18:34

Negatívny vplyv na kurz eura mala správa o poklese spotrebiteľských cien v eurozóne.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Frankfurt nad Mohanom 29. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny po slabých údajoch z eurozóny padol pod hranicu 1,09 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa neskoro popoludním predávalo po 1,0868 USD, pričom ráno ešte stálo 1,0963 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,0888 (v piatok: 1,1006) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9184 (0,9086) eura.

Negatívny vplyv na kurz eura mala správa o poklese spotrebiteľských cien v eurozóne. Hlavným dôvodom medziročného zníženia cien bolo zlacnenie energií, uviedol analytik nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba). Avšak aj jadrová inflácia, do ktorej sa nezapočítavajú ceny energií a potravín, bola vo februári nižšia, než sa očakávalo.

Vývoj spotrebiteľských cien podľa Umlaufa zrejme podporil ECB v úmysle prijať ďalšie opatrenia na uvoľnenie menovej politiky. V tomto prostredí nemali slabšie údaje z ekonomiky USA negatívny vplyv na dolár.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 11:31

RICHTER: Nezamestnaní pod exekúciou by mohli využiť splátkový kalendár
Podľa jeho slov je problém s nezamestnanými ľuďmi, ktorí majú problém s exekúciou, najvypuklejší hlavne v krajoch s vyššou mierou nezamestnanosti.

sk
dnes 11:26

Bratislavská Petržalka hospodárila v minulom roku s prebytkom
Podľa petržalského starostu Vladimíra Bajana však stále ostáva nedoriešený problém tzv. solidarity voči malým mestským častiam.

sk
dnes 11:05

Rezort školstva: Hodnotiť fungovanie duálneho vzdelávania je predčasné
Hoci je duálne vzdelávanie v praxi jeden rok, podľa SOPK sa za toto obdobie stihli pokryť dva školské roky.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac