Ekonomika

Kurz eura mierne vzrástol

TASR, 18. februára 2016 8:48

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1146 USD, pričom v noci nadnes jeho kurz klesol až na 1,1119 USD/EUR.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Frankfurt nad Mohanom 18. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1146 USD, pričom v noci nadnes jeho kurz klesol až na 1,1119 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu (17. 2.) napoludnie referenčný kurz na 1,1136 (v utorok: 1,1166) USD/EUR.

Stredajšie nečakane dobré údaje z ekonomiky USA mali len dočasný negatívny vplyv na spoločnú európsku menu. Očakávania, že americká centrálna banka (Fed) bude ešte tento rok pokračovať v cykle zvyšovania úrokových sadzieb, vzrástli len mierne. "Aby sa skutočne a trvale posilnili očakávania týkajúce sa zvyšovania sadzieb, ktoré by dostali euro pod tlak, sú potrebné výrazne pozitívnejšie prekvapenia," uviedla devízová expertka nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Viola Julien.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 14:59

Šéf inštitútu Ifo C. Fuest sa obáva vystúpenia Talianska z eurozóny
Potom, čo Taliani v referende odmietli reformu ústavy, a po odstúpení premiéra Mattea Renziho, je podľa Fuesta treba počítať s tým, že sa euro dostane pod tlak.

sk
dnes 14:29

Novým šéfom hračkárskej firmy Lego bude prvýkrát cudzinec
V rámci rozsiahlej reorganizácie, ktorej súčasťou je aj zmena na najvyššom poste spoločnosti, sa zároveň posilní pozícia rodiny Kristiansenovcov, vlastníkov Lega.

sk
dnes 14:21

Slovenská čokoláda a cider reprezentujú Slovensko v sídle OSN
Nitriansky výrobca čokolády Lyra Chocolate, reprezentuje Slovensko v sídle Organizácie Spojených národov (OSN) v New Yorku počas dnešného podujatia Salon du chocolat.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac