Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Kurz eura sa stabilizoval na úrovni 1,1035 USD/EUR

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kurz spoločnej európskej meny sa stabilizoval po pondelkovom páde.

Frankfurt nad Mohanom 23. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa stabilizoval po pondelkovom (22.2.) páde. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1035 USD, teda pri o niečo vyššom kurze ako v pondelok večer. Počas pondelka sa kurz spoločnej meny oslabil približne o 1 cent. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1026 (v piatok: 1,1096) USD/EUR.

Naopak britská libra pokračuje v páde. Už počas pondelka jej kurz výrazne klesol pre obavy z vystúpenia Británie z Európskej únie (EÚ). Euro sa dnes ráno predávalo po 0,7830 GBP, pričom ešte na konci minulého týždňa stálo 0,7750 GBP.

V priebehu dnešného obchodovania by sa o nové impulzy na devízovom trhu mohla postarať správa o vývoji indexu dôvery nemeckých podnikateľov inštitútu Ifo. Experti počítajú, že najdôležitejší nemecký konjunkturálny barometer opäť klesne z dôvodu turbulencií na burzách a obáv o vývoj v dôležitých rozvíjajúcich sa ekonomikách. Popoludní sa pozornosť investorov bude sústrediť na správy z ekonomiky USA. Na programe sú údaje z amerického realitného trhu a správa o vývoji spotrebiteľskej dôvery.