Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Kurz eura stagnuje na úrovni 1,0966 USD/EUR

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počas utorka euro posilnilo približne o jeden cent.

Frankfurt nad Mohanom 29. apríla (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny po výrazných utorkových (28. 4.) ziskoch stagnuje. Investori podľa obchodníkov čakajú na večerné rozhodnutie americkej centrálnej banky Fed. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0966 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v utorok (28. 4.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,0927 (v pondelok: 1,0822) USD/EUR.

Počas utorka euro posilnilo približne o jeden cent. Dôvodom boli nádeje na dohodu v spore o riešenie gréckej dlhovej krízy. Dnes je v centre záujmu devízového trhu menová politika v USA. Investori nepäto čakajú na večerné závery zasadnutia menového výboru Federálneho rezervného systému (Fed) a na potenciálne signály, kedy začne banka zvyšovať úrokové sadzby.

Podľa devízovej expertky Commerzbank Thu Lan Nguyen by vzhľadom na nečakane zlé údaje, ktoré v poslednom čase prichádzali z americkej ekonomiky, bolo prekvapivé, ak by Fed signalizoval skoré sprísňovanie menovej politiky, napríklad už v júni.