Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Kurz eura vzrástol nad hranicu 1,10 USD/EUR

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Experti nepočítajú v ďalšom priebehu dnešného obchodovania s výraznejším posilnením eura. Na programe je len málo makroekonomických údajov, ktoré by sa mohli postarať o nové impulzy na devízovom trhu.

Frankfurt nad Mohanom 26. júla (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny vzrástol nad hranicu 1,10 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1012 USD, teda o niečo vyššie než v pondelok (25. 7.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,0982 USD/EUR.

Experti nepočítajú v ďalšom priebehu dnešného obchodovania s výraznejším posilnením eura. Na programe je len málo makroekonomických údajov, ktoré by sa mohli postarať o nové impulzy na devízovom trhu. Záujem investorov sa už sústredí na stredajšie (28. 7.) rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed) o úrokových sadzbách.

Naopak, kurz japonského jenu dnes výrazne stúpol. Dolár sa dnes ráno predával len po 104,37 JPY. Na začiatku týždňa sa ešte kurz pohyboval výrazne nad 106 JPY/USD. Dôvodom sú podľa expertov špekulácie, že japonská centrálna banka (BoJ) v piatok v protiklade k doterajším očakávaniam nerozhodne o ďalšom uvoľnení menovej politiky.