Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Kurz eura zostáva pod úrovňou 1,06 USD/EUR

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0585 USD, čo je o niečo menej ako v piatok (27. 11.) večer. To znamená, že dolár stál 0,9451 eura.

Frankfurt nad Mohanom 30. novembra (TASR) - Kurz eura sa na začiatku týždňa dôležitého pre vývoj na finančných trhoch naďalej drží pod úrovňou 1,06 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0585 USD, čo je o niečo menej ako v piatok (27. 11.) večer. To znamená, že dolár stál 0,9451 eura. Európska centrálna banka stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz na 1,0580 USD/EUR.

V priebehu tohto týždňa je na programe viac dôležitých udalostí. Experti Commerzbank dokonca hovoria o "veľkom finále" roka. Z eurozóny čakajú investori a analytici na zasadnutie Rady guvernérov ECB, ktoré sa bude konať vo štvrtok (3. 12.). Vo všeobecnosti sa počíta s ďalším uvoľnením menovej politiky.

V USA sú na programe dôležité makroekonomické údaje, napríklad piatková (4. 12.) správa o nezamestnanosti. Od šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej sa navyše očakávajú signály, či Fed už v polovici decembra po rokoch ukončí politiku nulových úrokových sadzieb.