Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Ekonomika

Legislatíva pri zmene druhu pozemku z vodnej plochy sa nedoplní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Návrh zákona definoval pojem vodná plocha, upravoval a spresňoval doterajšie postupy ohľadom predkladania rozhodnutí na zápis do katastra nehnuteľností.

Bratislava 15. júna (TASR) - Absentujúca legislatíva pri zmene druhu pozemku z vodnej plochy na iný druh pozemku sa nedoplní. Návrh novely zákona o vodách z dielne poslanca Národnej rady (NR) SR Martina Fecka parlament vo štvrtok neposunul do druhého čítania.

"Hlavným sledovaným cieľom predloženého návrhu zákona na základe doterajšej aplikačnej praxe, ako aj požiadavky zástupcov Úradu geodézie, kartografie a katastra je doplniť absentujúci legislatívny rámec pri zmene druhu pozemku z vodnej plochy na ostatnú plochu a zastavanú plochu a nádvorie a naopak," spresnil predkladateľ.

Návrh zákona definoval pojem vodná plocha, upravoval a spresňoval doterajšie postupy ohľadom predkladania rozhodnutí na zápis do katastra nehnuteľností v prípade, že na ich základe je možné v katastri nehnuteľností vykonať zmenu druhu pozemku. Rovnako doterajšie postupy iným orgánom štátnej správy, predovšetkým na úseku štátnej správy ochrany poľnohospodárskej pôdy alebo na úseku štátnej správy lesného hospodárstva.