Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Agrorezort vypísal výberové konanie na generálneho riaditeľa Lesov SR

Ilustračné foto Foto: TASR – Pavol Remiaš

Agrorezort vo výberovom konaní požaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, riadiacu prax minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho - drevárskeho komplexu.

Bratislava 23. mája (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vyhlásilo výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je aj príprava stratégie rozvoja štátneho podniku. Informoval o tom Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu MPRV. Uzávierka prihlášok je 2. júna 2016.

Agrorezort vo výberovom konaní požaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, riadiacu prax minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho - drevárskeho komplexu.

Nový generálny riaditeľ musí mať manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, znalosti z lesníckej politiky SR, koncepčných zámerov rozvoja lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu, problematiky financovania s osobitným zreteľom na lesné hospodárstvo, súčasných podmienok štátneho podniku Lesy SR a základné znalosti z lesníckej legislatívy. Podmienkou účasti na výberovom konaní je zaslanie návrhu stratégie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR.

"Lesy majú pre nás nezastupiteľnú úlohu. Les je zásobáreň drevnej hmoty ako jedinej obnoviteľnej suroviny a zároveň plní dôležité funkcie – pôdoochrannú a vodoochrannú. Nesmieme však opomínať ani ich zdravotnú a rekreačnú funkciu," uviedla šéfka MPRV Gabriela Matečná (nominantka SNS). Ambíciou MPRV, ktoré má Lesy SR v kompetencii, je zabezpečiť efektívne a transparentné riadenie štátneho podniku, ale zároveň aj čo najlepšiu ochranu lesov.

"Lesníci sú často vnímaní ako tí, ktorí stromy rúbu. Prvoradou úlohou lesníkov je však starostlivosť o stromy a lesy udržateľným spôsobom, aby slúžili nielen ekonomicky, ale aj rekreačne a ekologicky celej spoločnosti," zdôraznila Matečná, ktorá od nového vedenia očakáva aj posilnenie komunikácie týchto úloh Lesov SR.