Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Letecká linka Praha-Londýn expanduje, od mája pribudnú ďalšie spoje

Ilustračné foto. Foto: TASR/EPA

S celkovo 80.000 cestujúcimi v januári kraľoval Londýn štatistikám miest, kam sa z Prahy najviac lieta.

Praha 14. marca (TASR) - Za posledné mesiace si Londýn výrazne upevnil svoj náskok v rebríčku miest, do ktorých z Prahy lieta najviac ľudí. Len za január sa počet cestujúcich zvýšil o 21 %. Na trasách medzi Prahou a štyrmi londýnskymi letiskami letelo v januári okolo 80.000 ľudí. Česká letecká spoločnosť Travel Service preto koncom mája ponúkne medzi Prahou a Londýnom ďalší let. Informoval o tom server E15.cz.

Od 26. mája začne Travel Service pod značkou SmartWings lietať na letisko Gatwick dvakrát denne. V súčasnosti lieta iba raz. Ak sa dovtedy nezmenia letové poriadky iných dopravcov, od mája tak bude v ponuke každý deň 13 letov medzi Prahou a Londýnom.

"Dôvodom je vysoký dopyt po našich letoch do Londýna v letnom období," vysvetlila hovorkyňa Travel Service Vlaďka Dufková. K doterajšej linke s odletom z Prahy po obede pridáva spoločnosť ešte večernú otočku z Prahy o 20.00 h.

S celkovo 80.000 cestujúcimi v januári kraľoval Londýn štatistikám miest, kam sa z Prahy najviac lieta. Na druhom mieste bola v prvom mesiaci tohto roka Moskva s 53.000 pasažiermi.