Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Leto 2014: Dovolenkári na Slovensku hľadajú najmä aktívny pobyt

Foto: Zľavomat

Najvyhľadávanejšie destinácie pre domácu dovolenku sú Orava, Liptov, Nízke aj Vysoké Tatry.

Bratislava 1. augusta (OTS) - Zatiaľ čo Slováci pri dovolenkách v zahraničí uprednostňujú oddych na pláži, pri pobytoch doma sú náročnejší na pohyb. Hitom letných dovoleniek na Slovensku sú najmä pobyty s množstvom aktivít v okolí hotelov a penziónov pre všetky vekové kategórie. Vyplýva to údajov najväčšieho zľavového portálu na Slovensku Zľavomat.sk.

„O dovolenkovanie na Slovensku majú v lete záujem najmä rodiny s deťmi. Tie vyhľadávajú pobyty, kam môžu ísť deti zdarma alebo za zvýhodnené ceny s wellness a polpenziou. O voľbe destinácie rozhodujú najmä aktivity v okolí ubytovacieho zariadenia vhodné pre veľkých aj malých výletníkov – napríklad bazén, akvapark, lanový park či možnosti výletov. Ľudia chcú byť v lete vonku a odpočívať aktívne. Som rád, že slovenské hotely a penzióny zareagovali na trend a takéto aktivity ponúkajú čoraz viac ako štandard,“ uviedol Tomáš Sroka, riaditeľ najväčšieho zľavového portálu Zľavomat.sk, ktorý patrí do skupiny Slevomat Group.

Najobľúbenejšie destinácie zákazníkov Zľavomat.sk na dovolenku na Slovensku sú Orava, Liptov a Vysoké aj Nízke Tatry. Ceny víkendových aktívnych dovoleniek pre celé rodiny na Slovensku sa pohybujú už od 100 eur. Rodiny často vyberajú aj víkendové last minute pobyty v slovenských hoteloch a penziónoch, ktoré ponúka len Zľavomat.sk.

„Okrem dovoleniek so zážitkami na Slovensku rodiny vyhľadávajú v lete aj špeciálne ponuky pre deti. Veľmi populárne sú rôzne detské tábory denné aj týždenné, ktoré sa najrýchlejšie obsadia. Len vlani sme predali 1 018 poukazov do detských táborov a tento rok je rekordný – zatiaľ sme prekročili hranicu 1 650 poukazov,“ doplnil Tomáš Sroka. Napríklad sedemdňový agroturisticko-jazykový tábor stojí na Zľavomat.sk po 57 % zľave 129 eur.

Za pár eur nájdu rodičia na Zľavomat.sk aj zábavné aktivity pre svoje ratolesti, ktoré im vyplnia zmysluplne voľný čas počas letných prázdnin. Veľmi obľúbenými atrakciami pre deti sú tento rok splav Malého Dunaja, ktorý si objednalo už vyše tisíca zákazníkov, lanovka a jazda na kolobežke z Malino Brda, vstupy do lanových parkov po celom Slovensku a 5D kiná v najväčších nákupných centrách.

Zaujímavosti o cestovaní v lete:
Zákazníci najčastejšie volia dovolenky na Slovensku na Orave, v Liptove a v Tatrách
Priemerná cena kupónov na dovolenky v lete je 103 eur (vrátane pobytov v cudzine)