Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Levice na sídlisku Vinohrady vybudujú nové parkovisko

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Súčasťou výstavby bude chodník, verejné osvetlenie a výsadba zelene v okolí parkoviska a medzi parkovacími miestami.

Levice 19. apríla (TASR) - Nové parkovisko na okraji obytného súboru sídliska Vinohrady v meste Levice bude súčasťou pripravovanej novobudovanej miestnej komunikácie, prepájajúcej Ulice Hlboká a Tatranská. Ako TASR informovala hovorkyňa Mestského úradu v Leviciach Adriana Macáková, parkovisko bude mať 111 parkovacích miest, pričom predpokladané celkové náklady na výstavbu sú vo výške približne 600.000 eur.

"Parkovisko je navrhované z dôvodu potreby zvýšenia počtu parkovacích miest v danej lokalite a taktiež z dôvodu jej plánovaného rozširovania o rekreačnú športovo-oddychovú zónu. Parkovisko je rozdelené komunikáciou na dve časti. Pozdĺž komunikácie je na jednej strane navrhované parkovisko s kolmými parkovacími státiami v celkovom počte 37 a na druhej strane parkovisko so šikmými státiami v počte 74," vyjadrila sa Macáková s tým, že z nich štyri parkovacie miesta budú slúžiť pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Súčasťou výstavby bude chodník, verejné osvetlenie a výsadba zelene v okolí parkoviska a medzi parkovacími miestami. "V súčasnosti prebieha proces posudzovania vplyvov na životné prostredie a proces verejného obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie. Následne bude vydané územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Po ukončení povoľovacieho konania sa predpokladá začatie výstavby najneskôr na jar 2018," ukončila.