Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Lídri na Night of Chances Business radili študentom,ako urobiť kariéru

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Stovky študentov sa mohli inšpirovať nielen od mnohých skúsených lídrov zo sveta biznisu, ale aj od prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý medzi nich zavítal.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Ako vyzerá zodpovedné podnikanie? Sú biznis lídri zodpovední za stav krajiny? Vydržia korporácie rýchle tempo zmien? Tieto aj ďalšie veci sa dnes mohli dozvedieť študenti v rámci nočného kariérneho podujatie Night of Chances Business (NOC), ktoré sa uskutočnilo na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave. Stovky študentov sa mohli inšpirovať nielen od mnohých skúsených lídrov zo sveta biznisu, ale aj od prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý medzi nich zavítal.

Kiska v príhovore vyzval študentov, aby boli zodpovední za to, ako vyzerá Slovensko. Podľa jeho slov je morálnou povinnosťou každého úspešného človeka myslieť na tých druhých. Preto mladým pripomenul, aby sa vždy so svojím úspechom vedeli podeliť. Prezident zároveň vyzval mladých, aby sa zapájali do diskusie o štáte, pričom poukázal na príklad Zuzany Hlávkovej, ktorá upozornila na podozrivé zákazky na ministerstve zahraničných vecí. „Potrebujeme hlas každého jedného občana, ak cíti, že niečo v našom štáte nefunguje, aby mal tú odvahu a povedal to. Len tak môžeme našu krajinu posunúť dopredu,“ uviedol prezident.

Na podujatie dnes zavítalo 25 firiem, ktoré prišli odprezentovať svoje aktivity v biznise. „Voláme sem firmy, ktoré sú pre študentov zaujímavé,“ priblížil jeden z organizátorov Adam Gala. Študenti sa podľa jeho slov môžu reálne porozprávať so zamestnancami firmy alebo stretnúť jej riaditeľa. „Firmy si tu neprídu rozložiť stánok a nerozdávajú tu papiere, že máme voľných týchto desať pozícií. Firmy veľmi tvrdo interne pracujú, aby vymysleli prípadové štúdie, ktorými odprezentujú študentom, čo naozaj robia,“ dodal. Študenti mali možnosť absolvovať aj desaťminútový súkromný rozhovor s vybraným lídrom firmy.

Študentské podujatie v Bratislave Night of Chances Bussines 2016 organizuje občianske združenie Nexteria už šiestykrát.