Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Ekonomika

L.KOVAŘÍK: V Novákoch rozšírime zbrojnú výrobu

Hosťom Richarda Kvasňovského v relácii EKONOMIKA Tu a Teraz bol generálny riaditeľ Českej zbrojovky Uherský Brod Lubomír Kovařík. Foto: Tablet.TV

Hosťom Richarda Kvasňovského v relácii EKONOMIKA Tu a Teraz bol generálny riaditeľ Českej zbrojovky Uherský Brod Lubomír Kovařík.

Bratislava 18. júna (TABLET.TV) - Už takmer rok funguje spoločný podnik CZ a MSM Martin v Novákoch zameraný najmä na výrobu komponentov do útočných pušiek a pištolí. "V súčasnosti tam pracuje asi 80 ľudí. V najbližšom čase prijmeme ďalších 25 zamestnancov. Náš cieľ zamestnať v tomto roku 200 ľudí bude splnený. Ukazuje sa, že preniesť výrobu do Novák nebolo také jednoduché, ako sme si mysleli. Mali sme počiatočné problémy, hlavne v oblasti technológii. V súčasnosti Slovensko napĺňa naše predstavy," zdôrzanil Kovařík s tým, že sa v ňom počíta s rozšírením výroby napríklad o zásobníky. "Chceme tam vytvoriť aj priestor pre montáž hotových produktov," dodal Kovařík.

Nábor ľudí však naráža na nedostatok v istých profesiách. "Niektoré profesie musíme získať aj zo vzdialenejších miest, najmä v strojárskej oblasti. Podporujeme vzdelávanie a do tohto zahrnieme aj našu slovenskú dcérsku spoločnosť. Chceme v spolupráci s nejakou školou otvoriť jednu alebo dve triedy, lebo v Uherskom Brode sme už kapacitne obmedzení z pohľadu priestoru alebo aj pedagógov," doplnil Kovařík.