Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Ekonomika

V Lučenci je najväčší záujem o malé rodinné domy

Takýchto domov je málo. Sú to väčšinou domy, ktoré boli postavené v 60-tych rokoch minulého storočia a v súčasnosti mnohým vyhovujú najviac.

Lučenec 16. marca (TASR) - Nízka kúpyschopnosť obyvateľov je dôvodom nižších cien nehnuteľností na juhu stredného Slovenska v porovnaní s ostatnými regiónmi. Ako pre TASR povedala riaditeľka realitnej kancelárie RE/MAX Reality Art v Rimavskej Sobote Beáta Juríčková, opatrnejšie sú aj banky pri poskytovaní úverov.

V okrese Lučenec zaznamenávajú realitné kancelárie väčšiu ponuku ako je dopyt najmä pri drahších nehnuteľnostiach. Ľudia majú záujem najmä o dvoj až trojizbové byty, ktoré sú za dobrú cenu. "Nedá sa hovoriť vo všeobecnosti o cenách bytov, pretože ponuka je skutočne rôznorodá. Záleží naozaj na tom, čo všetko v tom byte je. Ak by som hovorila o tých najnižších cenách, v Lučenci sa trojizbový byt v pôvodnom stave predáva za približne 21.000 až 22.000 eur. Dvojizbové sa pohybujú v cenách okolo 17.000 a jednoizbové približne 11.000 eur," povedala Juríčková.

V meste, ale aj v okolí Lučenca je záujem najmä o menšie rodinné domy. "Záujem je najmä o troj až štvorizbové menšie rodinné domy. Úplne ideálne je, ak majú aj menší pozemok. Takýchto domov je málo. Sú to väčšinou domy, ktoré boli postavené v 60-tych rokoch minulého storočia a v súčasnosti mnohým vyhovujú najviac. Samozrejme aj to je ovplyvnené najmä finančnými možnosťami kupujúcich. V okrese Lučenec si až 80 percent klientov berie na kúpu bytu, či domu pôžičku, alebo hypotéku. Musia však mať aj úspory, pretože v regióne banky väčšinou nepokrývajú pôžičkou celú nákupnú cenu nehnuteľnosti," dodala riaditeľka realitnej kancelárie RE/MAX Reality Art.