Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Ľudský faktor sa stáva najvážnejším bezpečnostným rizikom

Približne 170 IT manažérov slovenských firiem malo možnosť oboznámiť sa s najnovšími trendmi, víziami, ale aj hrozbami v oblasti informačných technológií.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Ľudský faktor sa stáva najvážnejším bezpečnostným rizikom vo firmách pri ochrane firemných informácií. Vyplynulo to z prezentácie britského bezpečnostného experta Martina Smitha na 7. ročníku konferencie o informačnej bezpečnosti Judgment Day, ktorá sa uskutočnila dnes v Bratislave. Podujatie zorganizovala spoločnosť Tempest.

Približne 170 IT manažérov slovenských firiem malo možnosť oboznámiť sa s najnovšími trendmi, víziami, ale aj hrozbami v oblasti informačných technológií. Ich ochrana sa stáva prioritou všetkých odvetví. Tempest ako systémový integrátor a expert v oblasti IT bezpečnosti v spolupráci so svetovými výrobcami systémov na ochranu dát aktuálne každoročne reaguje na vývoj v tejto oblasti a poskytuje slovenským firmám zodpovedajúcu úroveň ochrany.

„Záujem o konferenciu naznačuje rastúce dôsledky počítačovej kriminality na podnikanie. Ochrana biznisu a investícií sa dostáva medzi najvyššie priority manažérov a vlastníkov firiem,“ povedal pre TASR Rastislav Chudík, marketingový riaditeľ spoločnosti Tempest, a. s.