Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Lufthansa predá cateringovú spoločnosť investičnej skupine Aurelius

Lietadlo Lufthansy prešlo na parkovacie miesto na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, vo štvrtok 1. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Skupina LSG má po celom svete približne 19.000 zamestnancov a 36 spoločných podnikov.

Frankfurt nad Mohanom 5. apríla (TASR) - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v stredu oznámila, že sa dohodla na predaji zvyšku svojej cateringovej spoločnosti LSG Group európskej súkromnej investičnej skupine Aurelius za nezverejnenú sumu. TASR o tom informuje na základe správy AP.

Lufthansa uviedla, že predaj zvyšku LSG Group, ktorý nasleduje po predaji európskych aktivít LSG Sky Chefs spoločnosti Gategroup v roku 2019, je súčasťou jej stratégie zamerať sa viac na hlavné aktivity v oblasti leteckej dopravy.

Predaj zahŕňa "všetky klasické cateringové, palubné maloobchodné a potravinárske aktivity a značky" skupiny LSG, plus všetkých 131 centier zákazníckych služieb LSG Sky Chefs v USA, Latinskej Amerike, Ázii a Tichomorí a na rozvíjajúcich sa trhoch, európsku maloobchodnú palubnú divíziu Retail InMotion a SCIS Air Security Services so sídlom v USA, uviedla Lufthansa vo vyhlásení.

Skupina LSG má po celom svete približne 19.000 zamestnancov a 36 spoločných podnikov.

Podľa finančného riaditeľa Remca Steenbergena dohoda Lufthanse "umožní zamerať sa viac na ďalšie zlepšovanie ziskovosti a kapitálovej návratnosti hlavnej činnosti skupiny".

Očakáva sa, že transakcia bude dokončená v 3. štvrťroku tohto roka.