Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

M. Hlivák: Štátny modernizovaný systém EVO je využívaný stále viac

Na archívnej snímke Miroslav Hlivák. Foto: TASR Martin Baumann

Úrad pre verejné obstarávanie spustil modernizovaný systém elektronického verejného obstarávania 18. októbra 2018.

Bratislava 21. januára (TASR) – Štátny modernizovaný systém elektronického verejného obstarávania (EVO) využíva stále viac používateľov. Skonštatoval to predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák s tým, že úrad pracuje aj na ďalšom zdokonaľovaní tohto systému.

ÚVO spustil modernizovaný systém 18. októbra 2018. "Teší ma, že modernizovaný systém EVO sa stal najpoužívanejším na Slovensku. Podľa štatistík úradu počas troch mesiacov od jeho spustenia zásadne narástol počet užívateľov," poznamenal Hlivák s tým, že "staré" EVO využívalo 8,86 % používateľov a po jeho modernizácii elektronický systém úradu využíva 48,71 % používateľov. Hlivák to považuje za dôkaz, že využitie verejných peňazí bolo efektívne.

Úrad pracuje zároveň na ďalších vylepšeniach systému aj na základe spätnej väzby od používateľov. "V najbližších týždňoch v ňom dopracujeme 'Komunikačný modul', ktorý ešte viac sprehľadní komunikáciu medzi verejným obstarávateľom/obstarávateľom a uchádzačmi," ozrejmil vedúci oddelenia EVO Martin Hoffmann.