Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Maďarská vláda chce znížiť dane pre malé a stredné podniky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vláda rozšíri daňové úľavy pre spoločnosti, ktoré zamestnávajú ľudí so zníženou pracovnou schopnosťou a podnikom celkovo zníži byrokraciu, uviedol maďarský minister financií Mihály Varga.

Budapešť 28. júla (TASR) - Maďarská vláda napriek vojne na Ukrajine plánuje ďalšie zníženie daní pre malé a stredné podniky (MSP), oznámil v piatok minister financií Mihály Varga. Vláda je odhodlaná ďalej odbúravať byrokraciu a znižovať daňové zaťaženie, povedal po rokovaniach s predstaviteľmi Maďarskej obchodnej a priemyselnej komory (MKIK). TASR o tom informuje na základe správy agentúry MTI.

Vláda rozšíri daňové úľavy pre spoločnosti, ktoré zamestnávajú ľudí so zníženou pracovnou schopnosťou a podnikom celkovo zníži byrokraciu, uviedol Varga. Minister ocenil úlohu MKIK pri zastupovaní záujmov malých a stredných podnikov, čo podľa neho prispelo k úspešnej hospodárskej politike a firmám pomohlo ľahšie zvládnuť opakujúce sa krízy.

Predseda MKIK László Parragh a Varga sa zhodli, že zníženie daní pre MSP zlepší konkurencieschopnosť podnikov aj kvalitu života obyvateľov, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo financií.