Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

V maďarskom závode spoločnosti Lego rozširujú kapacity

Tváre postavičiek známej skladačky LEGO sú čoraz nahnevanejšie. Tvrdia to vedci z Nového Zélandu. Foto: mynintendonews.com

Spoločnosť Lego, ktorej sídlo je v dánskom Billunde, založila v maďarskej Nyíregyháze výrobný závod v roku 2009.

Budapešť 23. septembra (TASR) - Rozpracovanosť investície na rozšírenie výroby maďarského výrobného závodu svetoznámej dánskej spoločnosti na výrobu hračiek Lego vo východomaďarskej Nyíregyháze je v súčasnosti zhruba na úrovni 65 %. Uviedol to podľa dnešnej informácie maďarského servera Hvg.hu hovorca spoločnosti Lego Manufacturing Kft. Lóránt Siker, podľa ktorého už prebieha nábor nových 250 zamestnancov.

Koncom októbra plánujú technické odovzdanie nových budov a v novembri začnú do nich inštalovať dánske a nemecké baliarenské linky. V ďalšej etape od februára 2014 nainštalujú nové stroje na odlievanie, na ktorých v tom čase začnú zavádzať výrobu.

V súčasnosti odlievajú denne 30 miliónov komponentov na 356 strojoch. Po terajšej investícii skupiny Lego v celkovej hodnote 200 miliónov eur stúpne výrobná kapacita na dvojnásobok.

Spoločnosť Lego, ktorej sídlo je v dánskom Billunde, založila v maďarskej Nyíregyháze výrobný závod v roku 2009. Zamestnáva tam 1200 ľudí, počet zamestnancov však rozšíria o 250. Okrem Maďarska má výrobné závody v Česku aj Mexiku.

Nyíregyháza je dôležitým závodom Lega, vyrábajú v ňom všetky Duplo kocky a tam funguje pätina celkovej kapacity odlievarní spoločnosti.