Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Nový most medzi Komáromom a Komárnom postavia do konca r. 2017

Foto: TASR/AP

V spoločnosti Magyar Suzuki, v ktorej spustili výrobu v roku 1992, pracujú medzi vyše 4000 zamestnancami aj stovky občanov SR.

Budapešť 6. septembra (TASR) - Dunajský cestný most medzi maďarským Komáromom a Komárnom na Slovensku bude postavený do konca roku 2017, vyhlásil dnes v Ostrihome maďarský premiér Viktor Orbán pri predstavení nového modelu vozidla Suzuki v tamojšom výrobnom závode japonskej automobilky.

Podľa agentúry MTI predseda vlády pripomenul strategickú dohodu svojho kabinetu s ostrihomským závodom Suzuki, ktorého súčasťou je aj výstavba uvedeného mosta a cestného napojenia Ostrihomu na diaľnicu M1. Orbán dodal, že most bude mať nosnosť, ktorá umožní prejazd ťažkých nákladných áut prevážajúcich nové vozidlá.

Prezident spoločnosti Suzuki Motor Corporation Osamu Suzuki spolu s Orbánom dnes predstavili verejnosti nový model SX4 S-CROSS s pohonom na všetkých štyroch kolesách. V prvom roku z neho vyrobia 100.000 kusov, ktoré budú určené nielen pre európsky a ázijský trh, ale aj pre Južnú Ameriku.

V spoločnosti Magyar Suzuki, v ktorej spustili výrobu v roku 1992, pracujú medzi vyše 4000 zamestnancami aj stovky občanov SR.