Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Wizz Air buduje v Budapešti najväčšie výcvikové stredisko regiónu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Letecká spoločnosť chce popri súčasnom vyše 20-percentnom ročnom raste v nasledujúcom desaťročí rozšíriť svoj letecký park na trojnásobok.

Budapešť 24. apríla (TASR) - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air otvorí koncom tohto roka v Budapešti nové výcvikové stredisko s tromi simulátormi, s jednotkou paluby na výcvik evakuácie pre prípad núdze a jednotkou na nácvik hasenia požiarov.

Ako v utorok informoval spravodajský server portfolio.hu, nové zariadenie neďaleko budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta bude najväčším výcvikovým centrom svojho druhu v strednej Európe.

Wizz Air chce podľa servera popri súčasnom vyše 20-percentnom ročnom raste v nasledujúcom desaťročí rozšíriť svoj letecký park na trojnásobok, a preto potrebuje zvýšiť svoje výcvikové kapacity na 100 osôb denne. V budúcnosti by túto kapacitu mohli zvýšiť až na 250 osôb denne.

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje 88 lietadiel Airbus A320 a Airbus A321 na 550 linkách z 28 základní a spája 144 destinácií naprieč 44 krajinami.

spravodajca TASR Ladislav Vallach