Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Tri obchodné reťazce na Slovensku menia majiteľa: Pozrite sa, ktoré

Na ilustračnej snímke obchodný dom Hypernova Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Novým majiteľom by sa mala stať investičná spoločnosť Sandberg Capital.

Bratislava 2. februára (TASR/Teraz.sk) - Zákazník v súčasnosti preferuje na každodenné nákupy skôr menšie potraviny a supermarket skôr volí pri tzv.týždenných veľkých nákupoch. Tomuto trendu sa snaží vyhovieť aj sieť predajní Terno a Moja Samoška.

Súčasťou realizácie nových trendov, ako uviedli dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia Terno Slovensko a investičného fondu Sandberg Capital, je aj vytvorenie novej spoločnosti Terno real estate. Investičný fond sa po schválení transakcie Protimonopolným úradom SR stane prostredníctvom novozaloženej spoločnosti prevádzkovateľom obchodov Terno a Moja Samoška a zároveň preberie záväzky a aj zamestnancov.

V súčasnosti obchodnú sieť predstavuje 115 prevádzok vrátane prednedávnom prevzatých hypermarketov Hypernova.

Ako informuje portál etrend.sk, predaj je rozdelený na niekoľko fáz. Capital Sandberg najskôr ovládne firmu Terno Real Estate. V ďalšej fáze obchodu firma prevezme časť podniku Diligentia R. C., ktorá je prevádzkovateľom obchodov Terno a Moja Samoška.

"Hypermarkety Hypernova by mal nový vlastník preberať postupne podľa toho, ako sa podarí dohodnúť nové podmienky s majiteľmi nehnuteľností, v ktorých väčšina týchto veľkoplošných predajní stojí," vysvetľuje portál.